Meny

Låna till resa

Storstadssemester i Rom, vandringsresa i natursköna Österrike, lata dagar i solen på Gran Canaria, uppleva Hurtigruten eller vill du en gång för alla lära dig surfa i Portugal? Oavsett resmål går det att låna till din resa med 60pluslånet.

Efter ett år av stängda gränser, isolering och distans börjar världen sakta öppna upp och flera länder välkomnar turister igen. I takt med att allt fler vaccineras har efterfrågan på resor ökat explosionsartat. Det är framförallt kunder över 60 som nu bokar sin första resa efter vaccinationen. Är du en av dom som planerar att boka en efterlängtad resa?

Äntligen är det möjligt att börja drömma, planera och göra verklighet av sin resedröm men som pensionär kanske din buffert inte räcker till? Då kan 60pluslånet vara ett alternativ för dig som är pensionär och äger din bostad. Med hjälp av lånet kan du frigöra pengar ur din bostad och få dom utbetalda till ditt konto. Hur mycket du kan låna beror på din ålder, kommun och marknadsvärdet på din bostad.

Vem kan ansöka om 60pluslånet?

• Du ska vara 60 år eller äldre (även medsökande).
• Storleken på lånet beror på din ålder och bostadens marknadsvärde.
• Du ska äga din bostadsrätt eller villa.
• Din bostad behöver vara värd minst 500 000 kr om det är en bostadsrätt och minst 900 000 kr om det är en villa.

I ett representativt låneexempel på 750 000 kr med rörlig nominell ränta på 6,75% och månatlig kapitalisering, är den effektiva räntan 7,01%, beräknat på 15 års lånetid, inklusive uppläggningsavgift (1 850 kr), administrativ värderingsavgift (1 995 kr) och aviavgift (95 kr/år via autogiro). Total skuld efter 15 år är då 2 058 507 kr (per 2023-01-05)