Är jag för gammal för att låna pengar?

Är jag för gammal för att låna pengar?

För att ansöka om 60pluslånet™ behöver du vara minst 60 år och äga din bostad. Det är din ålder och värdet på din bostad som avgör hur mycket du kan låna. 60pluslånet är en trygg lånelösning som hjälper dig att frigöra pengar från din bostad till ditt konto. Du slipper löpande ränta och amortering så dina utgifter i vardagen höjs inte. Dessutom ingår både en Bo-kvar och Skuldfri-garanti som innebär att lånet aldrig kan bli större än bostadens värde.

Så fungerar 60pluslånet

Fördelar med 60pluslånet

 • Bo-kvar-garanti
  Lånet har ingen löptid och du kan bo kvar i bostaden så länge du önskar eller kan.
 • Skuldfri-garanti
  Lånet kan aldrig bli större än bostadens värde.
 • Låna trots låg inkomst/pension
  Det är din ålder och värdet på din bostad som avgör hur mycket du kan låna.
 • Inga månatliga kostnader
  Du behöver inte amortera eller betala ränta varje månad. Betalning förfaller först vid permanent flytt, försäljning eller bortgång.
 • Bestäm hur du vill låna
  Välj själv hur du vill låna; engångskapital, månadskapital eller kombikapital.

Vanliga frågor & Svar

 • Vad är 60pluslånet?

  60pluslånet™ är ett lån för dig som är 60plus och äger din bostad. Från bostaden kan du få loss kapital för att få mer pengar att röra dig med.

 • Vilka är fördelarna med 60pluslånet?

  Inga räntebetalningar och amorteringar
  Du behöver inte göra några amorteringar oavsett skuldsättningsgrad och lånebelopp. Du behöver inte heller betala löpande räntebetalningar då räntan kapitaliseras månatligen och förfaller till betalning först vid permanent flytt, försäljning eller bortgång.

  Bo-kvar-garanti
  Du får leva kvar i bostaden resten av livet eller så länge du önskar eller kan. Detta gäller också en eventuell medlåntagare som övertar 100 % av äganderätten till bostaden och hela skulden.

  Skuldfri-garanti
  Sov tryggt om natten eftersom det är vi på 60plusbanken som står för risken vid eventuellt fallande bostadspriser och stigande räntor, som kan resultera i att lånet blir större än bostadens marknadsvärde. Du eller dina arvingar kommer alltså aldrig behöva betala tillbaka mer än marknadspriset på din bostad vid en försäljning.*

  Lån trots låg inkomst
  Det är bostadens långsiktiga värde, område och din ålder som avgör hur mycket du kan få låna. Vi säkerställer att du klarar av dina levnadskostnader men din inkomst idag eller imorgon är inte i fokus.

  100% äganderätt
  Du behåller 100% av äganderätten till bostaden vilket innebär att det är du eller dina arvingar som får ta del av en eventuell fortsatt värdeökning på bostadsmarknaden.

  Låneåterbetalning på dina villkor
  Gör avbetalningar på lånet eller lös det när du vill – självklart utan kostnad.

  Ränteavdrag
  När du säljer bostaden och återbetalar lånet kan det finnas möjlighet att göra ränteavdrag för upparbetade räntor som kan dras av för att minska reavinstskatten.

  *Skuldfrigarantin gäller under förutsättning att villkoren för lånet följs.

 • Hur mycket kan jag låna genom 60pluslånet?

  Det beror på åldern på den yngsta låntagaren samt marknadsvärdet på din bostad. Är du yngre är det möjliga lånebeloppet mindre och om du är äldre är lånebeloppet helt enkelt större.

  Minsta lånebelopp är 100 000 kr och högsta lånebelopp är 15 000 000 kr.

  Räkna fram hur mycket du kan få ut i vår lånekalkylator.

 • Kan jag hjälpa närstående med en fullmakt?

  Ja det fungerar alldeles utmärkt. 

  Ladda ner, skriv under och skicka in fullmakten så hjälper vi dig vidare. 

  Fullmakt (pdf)

  För att fullmakten skall vara giltig behöver vi komma i kontakt med fullmaktsgivaren. Vi kommer därför ringa upp fullmaktsgivaren när fullmakten inkommit till oss.