Meny

Så mycket kan du låna

 • Hur mycket får jag låna?

  Med 60pluslånet kan du låna från 100 000 kr upp till 15 000 000 kr. Lånebeloppet beror på åldern på den yngsta låntagaren samt marknadsvärdet på din bostad.

 • Vilket är lägsta och högsta lånebeloppet?

  Det lägsta lånebeloppet för 60pluslånet är 100 000 kr om du väljer engångskapital och 1 000 kr/månad för månadskapital. Det högsta lånebeloppet som kan beviljas är 15 000 000 kr.

 • Kan jag utöka lånet vid ett senare tillfälle?

  Ja det går att utöka befintligt lån, vid en utökning behöver du göra en ny ansökan och en ny kreditprövning.

 • Vilka faktorer påverkar lånebeloppet?

  De faktorer som påverkar lånebeloppet är din ålder samt marknadsvärdet och läget på din bostad. Om ni är två låntagare behöver ni båda vara över 60 år.

 • Hur vet jag värdet på min bostad?

  För att kunna bedöma värdet på din bostad och därmed hur högt lånebelopp du kan få ut med 60pluslånet behöver en värdering av din bostad göras. Värderingen kan göras på två sätt. Du kan välja att göra värderingen på plats av en fastighetsmäklare som vi utser. Därefter gör vi en slutlig helhetsbedömning av bostadens långsiktiga värde. Vi sköter allt kring värderingen och värderingskostnaden dras av från lånebeloppet vid utbetalning.

  Du kan även göra en kostnadsfri värdering via 60plusbankens egna värderingsspecialister. För att ta del av denna tjänst behöver vi nytagna foton på din bostad. (I regel behövs det ett foto per rum och två foton på badrum och kök. Om du har en villa behöver vi även bilder på husets fram- och baksida. Du kan själv fota din bostad med en kamera eller mobiltelefon och skicka in bilderna via e-post till oss.)

Tillbaka till Frågor och svar