Lån för pensionärer

Vi ser inte en lägre inkomst eller en högre ålder som ett hinder till skillnad från många traditionella banker. Vi vill ge pensionärer möjligheten att förbättra sin ekonomi genom att frigöra kapital som annars vore låst i bostaden.

Vi har inga automatiserade processer utan bedömer varje enskild ansökan individuellt. Din ekonomi är personlig, vilket även kontakten med oss ska vara. Vi strävar alltid efter individuella lösningar och är lyhörda på dina behov.

Våra samarbeten

60plusbanken har samarbeten i syfte att som modern bank bidra till ett bättre och tryggare samhälle som är mer inkluderande och jämställt.

  • 1,6 miljonerklubben 
    Organisationen som är en ideell kvinnohälsoorganisation arbetar för kvinnors hälsa och för att genusaspekten ska bli en obligatorisk del i medicinsk forskning och utbildning.

  • Initiativet Svårlurad mot bedrägerier
    Tillsammans med andra banker i Sverige arbetar vi aktivt med initiativet Svårlurad! Syftet är att öka kunskapen kring bedrägerier och på så vis få stopp på detta eskalerande samhällsproblem. Som bank kan vi informera och upplysa våra kunder om de risker som finns, något som är väldigt viktigt för oss, inte minst då äldre är särskilt drabbade.

60plusbanken hjälper fler

Vi hjälper fler pensionärer till en bättre vardagsekonomi. En av våra lånespecialister är med dig hela vägen från ansökan till utbetalning.

Läs mer om 60pluslånet

Vem äger 60plusbanken?

60plusbanken är en del av Bluestep Bank AB (publ) som är en renodlad bolånebank med kunder i Sverige, Norge och Finland. Sedan starten 2005 har Bluestep Bank hjälpt tusentals kunder till en tryggare ekonomi genom att ge fler möjlighet till bolån. Sedan 2017 ägs Bluestep Bank och 60plusbanken av det globala riskkapitalbolaget EQT:s fond VII.

Bluestep Bank AB (publ) är ett bankaktiebolag som står under Finansinspektionens tillsyn. För ytterligare information vänligen se Bluestep Bank koncernen.

Hållbarhet på 60plusbanken

Som en modern bank arbetar vi för ett mer inkluderande, rättvist och hållbart samhälle, genom finansiell inkludering och ansvarsfull utlåning. För oss är det en självklarhet att vara medlem i FN:s Miljöprograms Finansinitiativ (UNEPFI) och att ha undertecknat FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet. Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

Laddar
4.3 av 5 baserat på 61 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot

Vi jobbar aktivt med att samla in kundomdömen genom att via mail skicka ut inbjudningar att lämna omdömen till alla som nyligen har blivit kunder hos 60plusbanken. Cirka 90 % av våra kundomdömen på Trustpilot är från kunder som är verifierade enligt urvalet ovan. Resten är i huvudsak så kallade organiska omdömen, det vill säga kunder som själva aktivt gått till Trustpilot för att lämna ett betyg om oss. På webbplatsen visas våra fyra- och femstjärniga omdömen. På Trustpilot visas alla omdömen oavsett betyg. Vårt Trustpilot-betyg baseras på alla omdömen som lämnats av både verifierade och icke-verifierade kunder och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.