Meny

Låneprocessen

 • Hur går ansökan till?

  Du ansöker om 60pluslånet genom att fylla i ansökningsformuläret här på hemsidan. Om du hellre vill posta din ansökan så finns det möjlighet att ladda ner ansökningsblanketten för utskrift, fylla i den för hand och sedan posta den till oss. När vi har fått in din ansökan kontaktar vi dig för att gå vidare i ärendet.

  Innan vi kan bevilja din ansökan behöver vi göra en kreditprövning samt få en signerad fullmakt från dig. Du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan.

 • Hur löser jag mitt befintliga bolån?

  Om du har existerande lån med bostaden som säkerhet så löser vi dessa i samband med utbetalningen av 60pluslånet. När vi tagit emot din ansökan och ditt lån har blivit beviljat sköter vi kontakten med din bank gällande övertagandet av pantbrev och lösen av lån.

 • Hur går värderingen till?

  Värderingen kan göras på två sätt. Du kan välja att göra värderingen på plats av en fastighetsmäklare som vi utser. Därefter gör vi en slutlig helhetsbedömning av bostadens långsiktiga värde. Vi sköter allt kring värderingen och värderingskostnaden dras av från lånebeloppet vid utbetalning.

  Du kan även göra en kostnadsfri värdering via 60plusbankens egna värderingsspecialister. För att ta del av denna tjänst behöver vi nytagna foton på din bostad. (I regel behövs det ett foto per rum och två foton på badrum och kök. Om du har en villa behöver vi även bilder på husets fram- och baksida. Du kan själv fota din bostad med en kamera eller mobiltelefon och skicka in bilderna via e-post till oss.)

 • Hur hanterar ni personuppgifter som lämnas vid ansökan?

  60plusbanken är en del av Bluestep Bank. På Bluestep Bank värnar vi om din personliga integritet och är mån om att du ska känna dig trygg som kund hos oss. Vi behandlar därför dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation).

 • Hur gör ni låneprocessen trygg och säker?

  Alla kunder får personlig hjälp av en och samma lånespecialist genom hela processen. Tillsammans går vi noggrant igenom allt du behöver veta. Lånespecialisten finns nära till hands via både telefon och epost för att besvara dina eventuella frågor.

Tillbaka till Frågor och svar