Ränta och villkor för 60pluslånet

60pluslånet är en kapitalfrigöringskredit, vilket innebär att du varken betalar amortering eller löpande ränta. I stället läggs räntekostnaderna till det totala lånebeloppet och betalas först i samband med att lånet löses. 60pluslånet är ett modernt pensionärslån, vilket är en trygg lånelösning med garantier och som möjliggör att du kan frigöra kapital ur bostaden utan att få förhöjda månadskostnader.

Räntan beräknas månatligen utifrån ditt ursprungliga lån samt upparbetade räntebelopp sedan tidigare månader. De samlade räntebetalningarna och det totala lånebeloppet betalas först vid permanent flytt, försäljning eller bortgång.

Aktuell ränta är för närvarande 7,80%*. Räntan för 60pluslånet justeras var tredje månad efter förändringar i marknadsräntan. Här kan du se de genomsnittliga låneräntorna per månad för 60pluslånet. 

Vilka avgifter medför lånet?

Avgifter för värdering, uppläggning och besiktning dras direkt från lånebeloppet. Om lånet inte utbetalas står vi för dessa avgifter.

Uppläggningsavgift* 1 850 kr
Värderingskostnad* 1 995 kr
Besiktningskostnad* 1 560 kr
Aviseringskostnad** 95 kr
Anticimex Trygghetsavtal*** 1 150 kr

*Dras från lånet vid utbetalning
**Betalas en gång per år via autogiro
***Fn pris på försäkringspremie. Endast vid belåning av fastighet. Betalas en gång per år via autogiro. Läs mer om Anticimex Trygghetsavtal.

Övriga kostnader som kan uppkomma 

Lantmäteriets pantbrevskostnad
För uttag av nya inteckningar (så kallade pantbrev) betalas stämpelskatt om 2 % på uttaget belopp och en expeditionskostnad på 375 kr per inteckning. Notera att stämpelskatten och de administrativa avgifterna tas ut av Lantmäteriet och inte av 60plusbanken. Stämpelskatten kan vara en avdragsgill kostnad i din deklaration i samband med avyttring av din fastighet. Det betyder att du därmed kan minska hur mycket vinstskatt du behöver betala.

BRFs pantsättningskostnad
I vissa bostadsrättsföreningar kan det ibland förekomma en pantsättningskostnad på ca 400 kr (max 1 % av gällande prisbasbelopp) som tas ut av bostadsrättsföreningen.

Allmänna lånevillkor

Här kan du läsa villkoren för 60pluslånet.

Läs lånevillkoren här

Frågor kring ränta och villkor?

Du hittar de mest förekommande frågorna med svar här. Hittar du inte svaret på det du söker är du alltid varmt välkommen att kontakta oss.

60plusbanken hjälper fler

Vi hjälper fler pensionärer till en bättre vardagsekonomi. En av våra lånespecialister är med dig hela vägen från ansökan till utbetalning.

Ansök om 60pluslånet

För ett rikare pensionärsliv

Välkomnande

En lägre inkomst och en högre ålder är inget hinder hos oss. Vi hjälper pensionärer till en bättre ekonomi.

Personligt

Hos oss får du hjälp av en personlig lånespecialist från första samtal till eventuell utbetalning.

Pålitligt

60pluslånet är ett tryggt och säkert lån för seniorer som innefattar både bo kvar- och skuldfri-garanti.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

Laddar
4.3 av 5 baserat på 61 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot

Vi jobbar aktivt med att samla in kundomdömen genom att via mail skicka ut inbjudningar att lämna omdömen till alla som nyligen har blivit kunder hos 60plusbanken. Cirka 90 % av våra kundomdömen på Trustpilot är från kunder som är verifierade enligt urvalet ovan. Resten är i huvudsak så kallade organiska omdömen, det vill säga kunder som själva aktivt gått till Trustpilot för att lämna ett betyg om oss. På webbplatsen visas våra fyra- och femstjärniga omdömen. På Trustpilot visas alla omdömen oavsett betyg. Vårt Trustpilot-betyg baseras på alla omdömen som lämnats av både verifierade och icke-verifierade kunder och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.