Utmärkt
Laddar
4.3 av 5 baserat på 61 omdömen

   

Se hur mycket du kan låna

Laddar

Ett tryggt lån för seniorer

Bara för att man blir pensionär och slutar arbeta innebär det inte att man slutar leva. Tvärtom, som pensionär har man ju äntligen tid för att ägna sig åt sin hobby, umgås med barn och barnbarn eller kanske resa mer.

Däremot är avsaknaden av en lön ofta väldigt kännbar för många pensionärer, vilket kan skapa stor oro och känsla av otrygghet. Vi förstår att ekonomisk trygghet är viktigt och erbjuder därför ett pensionärslån med både bo kvar- och skuldfrigaranti.

Finansinpektionen

60plusbanken är en del av Bluestep Bank, som funnits på den svenska marknaden sedan 2005. Vi står under Finansinspektionens tillsyn vilket innebär att du kan känna dig trygg och säker som kund hos oss. Finansinspektionen är en statlig myndighet som har som uppgift att övervaka finansmarknaden i Sverige.

 • De seniorlån som tidigare erbjöds i Sverige saknade garantier som Bo kvar-garanti och Skuldfri-garanti. 60pluslånet är en trygg lånelösning för dig som pensionär. Du får bo kvar i bostaden så länge du önskar eller kan, samtidigt som lånet aldrig kan bli större än bostadens värde. 60pluslånet saknar också löptid. 

Steg för steg - så ansöker du om ett lån hos oss

Laddar

Välj hur lånet ska betalas ut

Engångskapital

Ett engångskapital kan vara bra för dig som vill låna pengar till att renovera huset, köpa bil eller göra andra större investeringar. Du kan även använda pengarna till en buffert. Du får hela beloppet utbetalt till ditt konto.

Månadskapital

Månadskapital innebär att du får en summa utbetalt till ditt konto varje månad.  Ett bra alternativ för dig som har behov av ett extra tillskott i ekonomin för att dryga ut pensionen och få vardagen att gå ihop.

Kombikapital

Med kombikapital får du både en större engångssumma och ett belopp utbetalt varje månad. På så vis kan du täcka kostnaderna för en renovering eller samla dyra smålån samtidigt som du får en bättre vardagsekonomi.

Lån utan höjda månadskostnader

Som pensionär kan det vara en utmaning att få ekonomin att gå ihop. Samtidigt är ett lån inte alltid ett alternativ, då de traditionella bankerna ofta ser en högre ålder och en lägre inkomst som ett hinder.

60pluslånet är helt amorteringsfritt och löses först i samband med flytt eller vid eventuell bortgång. Samtliga månatliga räntekostnader läggs dessutom till den totala skulden och betalas först när lånet ska lösas. På så vis har du överhuvudtaget inga månadskostnader för 60pluslånet, samtidigt som du kan dryga ut och förbättra din pension.

Låneräntan justeras var tredje månad efter förändringar i marknadsräntan. Du hittar alltid aktuell information gällande genomsnittliga låneräntor per månad på vår webbplats.

När du blir beviljad ett lån hos 60plusbanken kan du välja hur du vill ha det utbetalt. Vi har tre olika utbetalningssätt att välja mellan: engångsbelopp, utbetalt månadsvis under en bestämd period eller som kombikapital, vilket är en kombination av dessa.

Bo kvar- och skuldfrigaranti

Det ska kännas tryggt att ta ett lån hos oss. Bo kvar-garanti innebär att du kan bo kvar i bostaden så länge du önskar eller kan. Du kommer aldrig bli tvungen att flytta och lösa lånet om du inte vill.

Skuldfrigarantin garanterar att lånet aldrig blir större än bostadens aktuella marknadsvärde. När lånet är löst kommer du också därför vara helt skuldfri, oavsett bostadsprisernas utveckling.

Värdering av bostaden

För att veta hur mycket du kan låna måste bostaden värderas. Som ett led i låneprocessen utför därför 60plusbanken en värdering av din villa eller lägenhet. Vi ansvarar för värderingen och den kan utföras på två olika sätt. Det är du som låneansökare som väljer vilket alternativ som passar dig bäst. 

 • Lokal fastighetsmäklare
  Vi utser en lokal fastighetsmäklare som utför värderingen. Kostnad på 1 995 kr tillkommer, vilket läggs till övriga lånekostnader.
 • Våra värderingsspecialister
  60plusbankens värderingsspecialister utför en kostnadsfri värdering. Du behöver då skicka in nytagna bilder på bostaden som du själv kan ta med din mobiltelefon. Det behövs ett foto per rum och två foton per badrum och kök. Vid villa ska även bilder på husets fram- och baksida tas.Fördelar med 60pluslånet

 • Bo kvar-garanti innebär att lånet saknar löptid och du kan bo kvar i bostaden så länge du önskar
 • Skuldfri-garanti garanterar att lånet aldrig blir större än bostadens aktuella marknadsvärde. Det garanterar att du är skuldfri dagen då lånet ska lösas, oavsett bostadsprisernas utveckling
 • Låna trots låg inkomst och pension. Det är din ålder och bostadens värde som avgör lånets storlek
 • Inga månatliga kostnader då lånet är helt amorteringsfritt och den månatliga räntan betalas först när lånet ska lösas
 • Bestäm själv hur lånet ska betalas ut: som engångskapital, månadskapital eller kombikapital

60plusbanken hjälper fler

Vi hjälper fler pensionärer till en bättre vardagsekonomi. En av våra lånespecialister är med dig hela vägen från ansökan till utbetalning.

Ansök om 60pluslånet

Vanliga frågor och svar

 • En kapitalfrigöringskredit frigör kapital som annars vore låst i bostaden. Till skillnad från ett vanligt bolån behöver långivaren inte bedöma din återbetalningsförmåga utifrån månadsinkomsten, utan kan i stället basera storleken på lånet utifrån det obelånade värdet i bostaden samt din ålder. 


  I en kapitalfrigöringskredit betalar du inte räntan löpande utan den läggs ovanpå lånet under dess löptid. Du behöver heller inte amortera. Det gör att lånets storlek ökar med tiden. Däremot blir du aldrig skyldig mer än vad din bostad är värd tack vare en skuldfri-garanti.

 • För att kunna ansöka om 60pluslånet ska du vara minst 60 år gammal, vilket även gäller för eventuell medsökande. Du måste äga bostaden som ska ha ett värde på minst 500.000 kr vid bostadsrätt och 900.000 kr vid villa eller fritidshus. Det måste också finnas tillräckligt med låneutrymme på bostaden, som ska ligga i ett prisstabilt område.


  Är du osäker på om du uppfyller kriterierna får du mer än gärna kontakta oss eller skicka in en ansökan så kan vi tillsammans gå igenom den och dina möjligheter till pensionärslån.

 • Storlek på lånet avgörs i en individuell bedömning där vi tar hänsyn till din ålder och bostadens marknadsvärde. Minsta lånebelopp är 100 000 kr och högsta är 15 000 000 kr.


  Vid befintliga bolån måste det också finnas ett låneutrymme upp till bostadens marknadsvärde. Bolån hos annan bank måste lösas och flyttas över till 60plusbanken i samband med tecknandet av nytt lån hos oss. 

För ett rikare pensionärsliv

Välkomnande

En lägre inkomst och en högre ålder är inget hinder hos oss. Vi hjälper pensionärer till en bättre ekonomi.

Personligt

Hos oss får du hjälp av en personlig lånespecialist från första samtal till eventuell utbetalning.

Pålitligt

60pluslånet är ett tryggt och säkert lån för seniorer som innefattar både bo kvar- och skuldfri-garanti.

Maximal belåningsgrad 

Det är din ålder och värdet på din bostad som avgör hur mycket du kan låna hos oss. Här visar vi hur stor del av bostadens värde som du kan belåna beroende på din ålder, det vill säga en eventuell möjlig belåningsgrad.

Ålder* Belåningsgrad**
60 28%
61 29%
62 29%
63 30%
64 30%
65 31%
66 33%
67 35%
68 36%
69 38%
70 40%
71 41%
72 42%
73 44%
74 45%
75 46%
76 47%
77 48%
78 50%
79 51%
80 52%
81 52%
82 52%
83 53%
84 53%
85 53.%
86 54%
87 55%
88 55%
89 56%
90+ 57%

*Den yngsta låntagarens ålder
**Ovanstående procentsatser visar maximalt låneutrymme, vilka kan justeras efter en individuell bedömning av bostadsmarknaden i ditt område.

Om 60plusbanken

60plusbanken är en del av Bluestep Bank. Vi vill hjälpa fler pensionärer till en bättre vardagsekonomi genom att erbjuda en trygg och ansvarsfull kapitalfrigöringskredit.

Vi gör det möjligt att få ut bostadens värdeökning i pengar och på så sätt dryga ut pensionen. Välkommen till 60plusbanken och ett härligare pensionärsliv.

Våra samarbeten

Svårlurad!

Tillsammans med Sveriges banker och det gemensamma initiativet Svårlurad! vill 60plusbanken sprida information och kunskap om hur man bäst skyddar sig mot bedrägerier.

1,6 miljonersklubben

Organisationen som är en ideell kvinnohälsoorganisation arbetar för kvinnors hälsa och för att genusaspekten ska bli en obligatorisk del i medicinsk forskning och utbildning.

Nöjda kunder - det bästa betyget vi kan få

Laddar
4.3 av 5 baserat på 61 omdömen
Våra favoritomdömen
Trustpilot

Vi jobbar aktivt med att samla in kundomdömen genom att via mail skicka ut inbjudningar att lämna omdömen till alla som nyligen har blivit kunder hos 60plusbanken. Cirka 90 % av våra kundomdömen på Trustpilot är från kunder som är verifierade enligt urvalet ovan. Resten är i huvudsak så kallade organiska omdömen, det vill säga kunder som själva aktivt gått till Trustpilot för att lämna ett betyg om oss. På webbplatsen visas våra fyra- och femstjärniga omdömen. På Trustpilot visas alla omdömen oavsett betyg. Vårt Trustpilot-betyg baseras på alla omdömen som lämnats av både verifierade och icke-verifierade kunder och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Ansök om 60pluslånet

 • Låna trots låg pension
 • Amorterings- och räntefritt
 • Bo kvar- och skuldfri-garanti 
 • Helt kostnadsfri ansökan och ej bindande

Ansök nu

Laddar