Tips på julklappar i sista-minuten

Julafton närmar sig med stormsteg och det är många gånger nu som stressen gör sig kännbar. Har du fortfarande julklappar kvar att inhandla gör det inte situationen mer fridfull. Men vad önskar sig barnbarnen egentligen och vad vill svärsonen ha?

Det känns som att tiden går fortare ju närmare julen vi kommer. Det kan vara en utmaning att hitta en julklapp som är både personlig och minnesvärd samtidigt som tiden är begränsad. Vi har listat våra bästa sista-minuten-tips på julklappar för att hjälpa dig i julstressen.

Betydelsefulla sista-minuten-julklappar

Vi har delat in tipsen efter vem personen är som ska få julklappen. Alla har olika intressen och personligheter, så kategorierna behöver inte alltid stämma överens med personen i fråga. Förhoppningsvis hjälper det dig ändå på vägen i letandet efter den perfekta julklappen till dina nära och kära.

Julklapp till barnbarnen

 • Biljetter
  Biljetter till de flesta evenemang som till teaterföreställningar eller musikaler köper du enkelt online. Biljetterna kan du få skickade direkt till din mejl. Även presentkort på biljetter till museum eller nöjesparker kan köpas online och garanterar en minnesvärd dag. Biograferna säljer presentkort som du kan ladda med valfri summa som mottagaren kan använda till både biljett och popcorn.
 • Digitalt presentkort
  Det finns olika streamingtjänster som erbjuder allt från ljudböcker till favoritlagets matcher och spännande filmer. Presentkorten säljs online och gäller som oftast under en begränsad period, vilket garanterar att gåvan inte medför framtida kostnader för mottagaren.
 • Pyssel
  Tycker barnbarnet om att pyssla finns färdiga pysselsatser att köpa på de flesta hobbybutiker, men även leksaksaffärer. Du kan också plocka ihop ditt egna pysselkit genom att köpa några väl valda klistermärken, några fina pennor och kanske lite glitter.

Julklapp till barn med respektive

 • Egentid
  Har dina barn egna barn? Egentid är alltid en uppskattad present till någon med småbarn. Erbjud barnpassning och något de kan göra på sin egentid, som exempelvis ett presentkort på en viss restaurang eller till bowlinghallen.
 • Fotobok
  Samla gamla fotografier från när barnen var små och kanske även från din egen barndom i en fotobok för en julklapp som kommer glädja i flera generationer.
 • En klapp för hälsan
  Det finns ofta klippkort att köpa på både simhallen och andra anläggningar som erbjuder exempelvis yoga eller annan träningsform. Ett klippkort kan mottagaren använda när möjligheten ges och i den frekvens som man själv önskar. 

Julklapp till vännen eller grannen

 • Hemgjorda godsaker
  Baka juliga läckerheter som pepparkakor, knäck eller saffransbröd. Lägg i en cellofanpåse och knyt med ett fint sidenband för extra lyxig touch.
 • Te eller kaffe
  Ett gott löste eller ett finare kaffe är något som de flesta av oss uppskattar men som man kanske sällan själv unnar sig.
 • Till vårprojektet
  Även om vintern är här nu så dröjer det inte alltför länge till att våren gör sin entré. Har mottagaren en trädgård kan det vara roligt att få lite olika fröer inför den kommande vårsäsongen. På blomsterhandeln brukar det finnas allt möjligt från fröblandningar till blomlökar.


En meningsfull julklapp

Att ge en meningsfull julklapp behöver inte vara komplicerat. Utgå från mottagaren och vad personen i fråga har för intressen. Finns det en tanke bakom gåvan blir den som oftast också väldigt uppskattad. Det är ju trots allt tanken som betyder något. Ta gärna del av vår artikel om prisvärda men betydelsefulla julklappar ifall du behöver ytterligare inspiration.

Laddar