Levnadsstandarden förändrades – då hittade Hans lösningen

Med 60pluslånets månadskapital fick Hans större marginaler i ekonomin och kunde få en tryggare vardag med en högre levnadsstandard. 

För snart fem år sedan gick Hans i pension med förhoppningen om att kunna behålla samma levnadsstandard som han haft under sitt närmare 40-åriga yrkesliv. Ganska snart in i pensionen upptäckte han dock att det var svårt att upprätthålla den standard och livsstil han var van vid. Trots att han har ett långt arbetsliv bakom sig var pensionen låg, och när de månatliga fasta kostnaderna var betalda fanns det inte mycket pengar kvar att röra sig med. Avsaknaden av marginaler i ekonomin gjorde att Hans kände sig oroad över sin vardag och sin framtid som pensionär.

Hans vände sig till sin bank för att undersöka om det fanns någon möjlighet att ta ett lån och på så sätt dryga ut kassan varje månad. Trots en låg belåningsgrad på radhuset som han bott i de senaste 30 åren beviljades han inte ett nytt lån av banken. Detta eftersom pensionen var för låg. Efter avslaget ventilerade Hans sina bekymmer med en före detta kollega som då tipsade honom om 60plusbanken. Efter deras samtal läste Hans på om 60pluslånet och bestämde sig för att göra en ansökan.

Hans ansökan följdes upp av en lånespecialist hos 60plusbanken som ringde upp Hans för att presentera deras erbjudande och förklara hur 60pluslånet, som är en kapitalfrigöringskredit, fungerar i praktiken. Hans blev bland annat informerad om de olika utbetalningsalternativen: månadskapital, engångskapital och kombikapital. Men också om lånets Bo-kvar-garanti och Skuldfri-garanti som innebär att lånet inte har någon löptid och att Hans kan bo kvar i bostaden så länge han önskar samt att lånet aldrig kan bli större än bostadens värde, vilket är en stor trygghet. 

Efter att ha funderat igenom erbjudandet på egen hand men även diskuterat det närmare med sina barn bestämde sig Hans för att utöka lånet på sitt radhus genom 60plusbanken och få kapitalet utbetalt månadsvis. Tack vare detta har Hans nu några extra tusenlappar kvar efter att hans fasta kostnader är betalda varje månad, vilket gör att Hans kan fortsätta njuta av vardagen även som pensionär.

Berättelsen är baserad på riktiga kunder men på grund av banksekretessen är namnen och personerna i bilden fiktiva.

I ett representativt låneexempel på 750 000 kr med rörlig nominell ränta på 7,50% och månatlig kapitalisering, är den effektiva räntan 7,81%, beräknat på 15 års lånetid, inklusive uppläggningsavgift (1 850 kr), administrativ värderingsavgift (1 995 kr) och aviavgift (95 kr/år via autogiro). Total skuld efter 15 år är då 2 314 367 kr (per 2023-05-12)