Levnadsstandarden förändrades – då hittade Hans lösningen

För snart fem år sedan gick Hans i pension med förhoppningen om att kunna behålla samma levnadsstandard som han haft under sitt närmare 40-åriga yrkesliv. Ganska snart in i pensionen upptäckte han dock att det var svårt att upprätthålla den standard och livsstil han var van vid.

Trots att han har ett långt arbetsliv bakom sig var pensionen låg, och när de månatliga fasta kostnaderna var betalda fanns det inte mycket pengar kvar att röra sig med. Avsaknaden av marginaler i ekonomin gjorde att Hans kände sig oroad över sin vardag och sin framtid som pensionär.

Fick avslag på låneansökan

Hans vände sig till sin bank för att undersöka om det fanns någon möjlighet att ta ett lån och på så sätt dryga ut kassan varje månad. Trots en låg belåningsgrad på radhuset som han bott i de senaste 30 åren beviljades han inte ett nytt lån av banken.

Anledningen var att pensionen var för låg. Efter avslaget ventilerade Hans sina bekymmer med en före detta kollega som då tipsade honom om 60plusbanken. Efter deras samtal läste Hans på om 60pluslånet och bestämde sig för att göra en ansökan.

Ett modernt pensionärslån

Efter att ha funderat igenom erbjudandet på egen hand men även diskuterat det närmare med sina barn, bestämde sig Hans för att utöka lånet på sitt radhus.

Med 60pluslånet valde han att få kapitalet utbetalt månadsvis, vilket har gett honom en bättre vardagsekonomi. Då lånet är helt amorteringsfritt och den månatliga räntan först betalas då lånet ska lösas, har han kunnat dryga ut pensionen avsevärt.

Tack vare detta har Hans nu några extra tusenlappar kvar efter att hans fasta kostnader är betalda varje månad, vilket gör att Hans kan fortsätta njuta av vardagen även som pensionär.

Berättelsen är baserad på riktiga kunder men på grund av banksekretessen är namnen och personerna i bilden fiktiva.