Present till barnbarn

Våren och sommaren brukar vara en tid fylld av kalas och firanden. Då många är födda under den här perioden på året kan kalasen avlösa varandra. Men vad köper man egentligen till barnbarnen i present? Det kan kännas som en utmaning, framförallt om budgeten är begränsad och önskelistan är fylld av dyra presenter.

10 tips på billig present till barnbarn

Vi har listat våra bästa tips på presenter som inte kostar så mycket men som ändå är uppskattade gåvor. Barn är ju förstås olika, men förhoppningsvis kan du hitta något som passar just ditt barnbarn. Vi har delat upp tipsen efter huruvida du fysiskt kommer kunna ge ditt barnbarn presenten eller om du blir tvungen till att skicka gåvan.

Billiga presenter att ge till barnbarn

 1. Presentkort på upplevelse
  Något som ditt barnbarn kommer minnas för livet är de roliga stunderna ni delat tillsammans. Passa på att skapa fler! Gör ett eget presentkort innehållandes en upplevelse för er båda. Det finns exempelvis museum som är gratis, så varför inte göra ett besök på ett sådant och ta med en god matsäck? Ta gärna del av våra bästa tips på billiga aktiviteter som ni kan göra tillsammans för mer inspiration.
 2. Utflykt till en 4H gård
  I Sverige finns det gott om 4H-gårdar där ni kan klappa djur och leka i parken. Många 4H-gårdar har även försäljning av glass och enklare fika. Ett besök här kan innebära en riktig heldag och är ett minnesvärt sätt att fira ditt barnbarn på!
 3. Smycken
  Det finns en mängd smycken att välja mellan i alla prisklasser. Ett smycke är ett bestående minne som barnet kan ha glädje av även i en högre ålder. Tänk på att det kan vara bra att välja smycken av så kallade allergivänliga material.
 4. Gå på parkteater tillsammans
  Under somrarna brukar det spelas en hel del parkteatrar i landets alla parker. Föreställningarna är alltid gratis och det finns något för både stora och små. Gå tillsammans på en föreställning som verkar passande för ditt barnbarn och lyxa till det med en glass efter föreställningens slut.
 5. Till den sportintresserade
  Har barnbarnet idoler eller håller på ett visst fotbollslag? Kanske finns det något kort med autograf på som du kan köpa i lagets supportershop? Finns laget i samma stad som du bor i kan ni besöka en öppen träning tillsammans och försöka få en autograf i samband med det.

60plusbanken hjälper fler

Vi hjälper fler pensionärer till en bättre vardagsekonomi. En av våra lånespecialister är med dig hela vägen från ansökan till utbetalning.

Ansök om 60pluslånet

Present till barnbarn - att skicka

Alla har inte förmånen att bo i samma stad eller i närheten av sitt barnbarn. I dessa fall kan det passa bra att skicka en gåva. Presenten ska då inte vara alltför ömtålig så den kan gå sönder i frakten, och den ska heller inte vara för stor eller tung så att frakten blir alltför dyr.

Tänk på att det kan vara bra att skicka presenten som ett rekommenderat brev ifall det är av ett högre värde. Det kostar lite mer, men brevet blir då spårbart och du riskerar inte att det försvinner på vägen.

 1. Presentkort
  De flesta livsmedelsbutiker erbjuder idag presentkort som gäller i både kläd- och inredningsbutiker. Vet du inte riktigt var ditt barnbarn föredrar att handla kan det vara en fördel att välja en butik med ett brett sortiment som erbjuder allt från kläder till smink och smycken. Alltid finns det då något som passar i smaken. Många presentkort finns också digitalt att köpa online och kan då enkelt skickas via mejl.
 2. Biobiljetter
  Alla tycker väl om att gå på bio? Genom att ladda ett biokort med valfri summa så kan ditt barnbarn själv välja vilken film hen vill se. Laddar du på med lite mer pengar än vad en biljett kostar kan barnbarnet även nyttja kortet till att köpa popcorn och dricka till filmen.
 3. Godis och pyssel
  Köp ditt barnbarns favoritgodis och skicka tillsammans med en pysselbok och fina pennor.
 4. Prenumeration på tidningar och magasin
  Det finns många tidsbegränsade prenumerationer att välja mellan på olika digitala sidor online. Du väljer själv hur många nummer prenumerationen ska innehålla innan den per automatik upphör. Det finns allt från serietidningar till modemagasin som kanske passar det lite äldre barnbarnet. Prenumerationen tecknas direkt på barnbarnets hemadress och du kan som gåva istället skicka ett fint kort som informerar om den kommande prenumerationen.
 5. Sparkonto med ränta
  Det finns många sätt att spara till framtiden på. Genom att öppna ett sparkonto med ränta kan du ge en gåva för framtiden. Vid födelsedagar och jular kan du sätta in ett valfritt belopp på kontot, samtidigt som du ger ett fint kort med information om hur mycket du har flyttat över. Det kan kännas som en liten gåva idag, men många bäckar små kan som bekant bli något större med åren.
Laddar