Tillskott till pensionen

Efter ett långt arbetsliv ville Eva behålla samma levnadsstandard som hon hade innan hon blev pensionär. Då hennes pension var mycket lägre än vad hennes tidigare lön hade varit var hon tvungen att se över möjligheterna för att dryga ut pensionen.

Eva bor ensam sedan några år tillbaka då hennes man och livskamrat avled efter en viss tids sjukdom. Hon lever nu i en bostadsrätt i södra Sverige tillsammans med katten Sigge. Trots ett långt arbetsliv har Eva idag en låg pension och det blev inte mycket kvar i plånboken efter att räkningarna var betalda.

Behålla sin levnadsstandard  

Drömmen var inte att ha ett rikt liv i överflöd, utan att ha marginalerna kvar för att leva. Att ständigt få slut på pengar efter att de fasta kostnaderna är betalda begränsar både ens frihet och möjlighet till att göra saker.

- Som pensionär är jag inte ute efter ett liv i lyx, men det vore skönt att kunna behålla den levnadsstandard jag byggt upp genom livet, berättar Eva.

Via en nära vän hörde Eva talas om moderna pensionärslån. Vännen hade vänt sig till 60plusbanken, då hans vanliga bank inte beviljade hans låneansökan, trots att han var tvungen att lägga om taket på radhuset. Eva började fundera på om det kunde vara ett alternativ för henne också och skickade därför in en intresseanmälan.

60plusbanken hjälper fler

Vi hjälper fler pensionärer till en bättre vardagsekonomi. En av våra lånespecialister är med dig hela vägen från ansökan till utbetalning.

Ansök om 60pluslånet

Månadsvis utbetalning

60plusbankens lånespecialist ringde upp Eva för att hitta den lösning som passade henne bäst. Tillsammans gick de igenom hur 60pluslånet fungerar och de olika utbetalningsalternativen som finns. Efter rådgivningen bad Eva om att få återkomma. Hon behövde lite betänketid och hade även blivit rekommenderad att diskutera beslutet med sina två vuxna barn.

- Jag är tacksam att 60plusbanken rekommenderade mig att prata med mina barn innan jag tog ett beslut, även om mina barn tyckte att jag skulle ta lånet. De menade att det är viktigare att jag får möjlighet att använda pengarna här och nu, istället för att de ska ligga och vila i bostaden. Lånets olika garantier gjorde att det kändes extra tryggt, säger Eva.

En månatlig utbetalning blir ett extra tillskott till pensionen vilket ger henne de marginaler som hon önskat ha. Vill du också få mer pengar att röra dig med varje månad kan du utöver ett pensionärslån se över dina möjligheter att arbeta som pensionär.

Berättelsen är baserad på riktiga kunder men på grund av banksekretessen är namnen och personerna i bilden fiktiva.