Eva fick mer pengar
att röra sig med varje månad

Efter ett långt arbetsliv ville Eva behålla samma levnadsstandard även som pensionär. Med hjälp av 60pluslånet kunde Eva frigöra pengar från sin lågt belånade bostadsrätt och fick på så sätt mer pengar att röra sig med varje månad.

Eva, 67 år bor ensam sedan några år tillbaka i en bostadsrätt i en medelstor stad i södra Sverige. Trots ett långt arbetsliv har Eva idag en låg pension. Det blir inte mycket kvar i plånboken när månaden är slut. Hon önskar att hon kunde få lite mer marginaler i sin ekonomi – helt enkelt en större trygghet i vardagen.

Eva önskade behålla sin levnadsstandard  

- Som pensionär är jag inte ute efter ett liv i lyx, men det vore skönt att kunna behålla den levnadsstandard jag byggt upp genom livet, berättar Eva.

Via vänner hörde Eva talas om 60pluslånet. Vännerna hade vänt sig till 60plusbanken när deras bank inte beviljade lån till att lägga om taket på sitt hus. Eva började genast fundera på om det kunde var ett alternativ för henne och gjorde en intresseanmälan på 60plusbanken.se.

En anpassad lösning med månadsvis utbetalning

60plusbankens lånespecialist ringde upp Eva för att hitta en anpassad lösning. Tillsammans gick de i lugn och ro igenom hur 60pluslånet fungerar och de olika utbetalningsalternativen; månadskapital, engångskapital och kombikapital. Efter rådgivningen bad Eva om att få återkomma. Hon behövde lite betänketid och hade även blivit rekommenderad att diskutera beslutet med sina två vuxna barn.

- Jag är tacksam att 60plusbanken rekommenderade mig att prata med mina barn innan jag tog beslutet om lånet. Även om mina barn absolut tyckte att jag skulle ta lånet. Dom tyckte det var viktigt att jag fick möjlighet att använda pengarna här och nu. Upplägget med Bo-kvar-garanti och Skuldfri-garanti gjorde att det kände extra tryggt, säger Eva.

Eva bestämde sig för att månadskapital var det alternativ som passade henne bäst och redan nästa månad gjordes den första utbetalningen och gav Eva en buffert varje månad. 

Berättelsen är baserad på riktiga kunder men på grund av banksekretessen är namnen och personerna i bilden fiktiva.

I ett representativt låneexempel på 750 000 kr med rörlig nominell ränta på 7,90% och månatlig kapitalisering, är den effektiva räntan 8,20%, beräknat på 15 års lånetid, inklusive uppläggningsavgift (1 850 kr), administrativ värderingsavgift (1 995 kr) och aviavgift (95 kr/år via autogiro). Total skuld efter 15 år är då 2 443 507 kr (per 2023-08-12)