Så kan du låna pengar till en bil som pensionär - läs Juliettes berättelse

Går du som pensionär i tankarna på att köpa ny bil? Ta del av Juliettes berättelse om hur hon använde 60pluslånet för att finansiera en ny bil, och hur du också kan låna pengar till bil som pensionär.

Billån som pensionär

Sedan Juliette gick i pension tillbringar hon tiden med att göra utflykter, besöka vänner, hälsa på familjen och i synnerhet dottern som bor på annan ort. För en tid sedan förändrades dock Juliettes vardag plötsligt. Den gamla bilen som krånglat till och från under de senaste åren gick en dag inte att starta. På verkstaden konstaterade mekanikern att bilen var i så pass dåligt skick att den inte gick att reparera. Trots att Juliette hade levt ett bekvämt pensionärsliv med en vardagsekonomi som täckte hennes behov var en ny bil mer än vad hon klarade ekonomiskt.

Eftersom Juliette sedan 40 år tillbaka bott i ett hus som hon betalat av det mesta av lånet på, i takt med att värdet stigit, tänkte hon att det skulle vara enkelt att ansöka om ett nytt lån hos sin bank. Det visade sig dock vara svårare än hon kunnat ana. På grund av hennes relativt låga pension blev hon nekad lån av sin bank. Då de flesta traditionella bankerna fattar beslut baserat på inkomst är det många pensionärer idag som hamnat i liknande sits som Juliette. De sitter helt enkelt inne på en låst skattkista som de inte kommer åt på grund av en låg inkomst/pension. Något som vi på 60plusbanken tycker är helt fel. För att kunna hjälpa pensionärer som Juliette erbjuder vi därför 60pluslånet - ett tryggt och säkert lånealternativ för den som är 60 år eller äldre och äger sin bostad. 

När Juliette insåg att tillgång till bil var en nödvändighet för att hon skulle kunna bo kvar i huset började hon höra sig för om andra lånelösningar. Utan bil skulle hon nämligen inte kunna åka till centrum för att handla, göra vardagliga ärenden eller hälsa på sin dotter i samma utsträckning. Juliette tog upp problemet med sin dotter som berättade att hon hört talas om 60plusbanken.

Hur ser låneprocessen ut när jag ansöker om 60pluslånet?

Efter att Juliettes dotter informerat henne om 60plusbanken läste hon på om banken och 60pluslånet och beslutade sig för att göra en intresseanmälan. Kort därefter kontaktade en lånespecialist henne och presenterade en lösning. Genom 60pluslånet skulle det vara möjligt för Juliette att frigöra pengar från bostadens värde och på så vis täcka kostnaden för en ny bil. 

Lånespecialisten och Juliette gick igenom lånevillkoren noggrant. Efter en tids övervägande, både på egen hand och tillsammans med sin dotter, beslutade sig Juliette för att låna 200 000 kronor genom ett så kallat engångskapital. Tack vare 60pluslånet hade hon möjlighet att både köpa en ny bil samt lägga undan en del till en buffert för andra oväntade utgifter eller för eventuella reparationer av bilen i framtiden.


Läs mer om 60pluslånet

Erbjuder 60plusbanken billån för pensionärer?

Precis som i Juliettes fall så erbjuder 60plusbanken lån till den som är över 60 år och äger sin bostad. Förutsatt att belåningsgraden på bostaden inte är för hög samt att bostaden ligger i ett område som bedöms ha långsiktig prisstabilitet. Lånet heter 60pluslånet och är ett tryggt och säkert sätt för dig som pensionär att låna pengar till bil, även om det inte är just ett specifikt billån. 60pluslånet är ett bra lånealternativ för den som behöver låna pengar till bil som pensionär. Här kan du läsa mer om vad som krävs för att med hjälp av 60pluslånet få ett billån som pensionär.

Låna pengar till bil som pensionär

Går du också i tankarna att köpa ny bil men upplever att pensionen inte räcker till? För att ha möjlighet att bekosta ett större inköp så som en bil krävs ofta en buffert. Något som långt ifrån alla pensionärer har möjlighet till idag på grund av en låg pension/inkomst som kanske precis täcker de fasta utgifterna i vardagen. Med hjälp av 60pluslånet kan du ge dig själv möjligheten till ett kontinuerligt månadssparande för att bygga upp en buffert inför framtiden eller om du, precis som Juliette, är i behov av ett billån som pensionär så kan 60pluslånet vara en bra lösning. Genom 60pluslånet kan nämligen du som är 60 år eller äldre och äger din bostad frigöra pengar från bostadens värde och få det utbetalt till ditt konto - på så vis kan du som pensionär låna pengar till bil. 

Räkna fram hur mycket du skulle kunna få ut med hjälp av vår lånekalkylator: 

Provräkna här


Eva fick mer pengar att röra sig med varje månad - ta del av hennes berättelse.

Berättelsen är baserad på riktiga kunder men på grund av banksekretessen är namnen och personerna i bilden fiktiva.

I ett representativt låneexempel på 750 000 kr med rörlig nominell ränta på 7,90% och månatlig kapitalisering, är den effektiva räntan 8,20%, beräknat på 15 års lånetid, inklusive uppläggningsavgift (1 850 kr), administrativ värderingsavgift (1 995 kr) och aviavgift (95 kr/år via autogiro). Total skuld efter 15 år är då 2 443 507 kr (per 2023-08-12)